Om oss

Åsele Gård

Vår målsättning

Vår målsättning är att ge ungdomarna en lugn och strukturerad vistelse med meningsfull innehåll. För att uppnå detta arbetar vi utifrån ett salutogent och lösningsfokuserat förhållningssätt. Det innebär att personalen på boendet ser ungdomarna som resursstarka individer som vill bli självständiga i det svenska samhället. Boendets arbetsätt bygger vidare på teamarbete där konsensustänkande präglar verksamheten. Teamarbetet leds av föreståndaren. Varje ungdom får en mentor/kontaktperson.

Historik

Sedan 1980-talet har vi bedrivit verksamhet. På 80-talet under namnet Gafselegård för att 2009 byta företagsnamn till Åsele Gård. Under dessa år har vi varit HVB-hem, EKB-boende och startat friskola. Sedan 2006 är vår inriktning ensamkommande barn och ungdomar. Många av vår personal har varit hos oss sedan 2006, vilket ger en trygg och strukturerad verksamhet.

Uppdragsgivare

2006-2012 Åsele Kommun
2013-2014 Renovering av lokaler
2015 Luleå Kommun
2016 Örnsköldsviks kommun

Åsele med rikt föreningsliv

Vår verksamhet är placerad i Åsele, Västerbotten, i ett samhälle som erbjuder ett starkt föreningsliv i form av bl.a. fotboll, ishockey, gym och karate. I samhället finns också café, restauranger, bibliotek, badhus och butiker. Naturen är nära, lättillgänglig och möjlighet till bad och fiske finns i både älv och sjö.

Fyra olika boenden

I Åsele har vi fyra olika boende. ”Hotellet”, ”Alen”, ”Boken” och ”Eken”. De olika boendena erbjuder egna rum, 1-2 rumslägenheter och några 3-rumslägenheter som delas av två ungdomar. Alla ungdomar på boendet har egen dator, internet, tillgång till tv-rum, biljardrum och utrymme för tv-spel. Det finns tillgång till hygienutrymme samt tvättstuga. På enheten ”Hotellet” serveras varje dag frukost, lunch och middag. På övriga lagar ungdomarna själva sin mat. På samtliga boenden finns personal dygnet om.